fbpx

Voedselverspilling tegengaan in eigen keuken

FranksSpoons

Wat kan jij nu doen om voedselverspilling tegen te gaan?

Voedselverspilling, zonde voor het milieu en voor jouw portemonnee. Maar wat kan jij er nu aan doen om voedselverspilling tegen te gaan? FranksSpoons heeft een lepel ontwikkelt die jou ondersteund bij het afmeten van je pasta’s, rijst en spaghetti. Zo gaan we samen voedselverspilling tegen.

Gemiddeld gooit iedere consument 9% weg

Je leest het goed, als consument zijn we verantwoordelijk voor een groot aandeel van de voedselverspilling. 9% van ons eten beland ongebruikt in de afvalbak, dit komt neer op 34 kilo per jaar, als we dan kijken naar de verantwoordelijkheid van de consument en tot hoeveel voedselverspilling dit leidt, komen we uit op 590.000.000 kilo per jaar. Milieucentraal.nl gaat hier dieper op in, in het door hen geschreven artikel over voedselverspilling.

Voedselverspilling tegengaan FranksSpoons

Verspilling van rijst en pasta

FranksSpoons heeft haar pijlen gezet op het verminderen van voedselverspilling op het gebied van rijst en pasta. Dit komt niet omdat deze producten in kilo’s het meest worden weggegooid maar als we kijken naar de procenten van voedselverspilling in dit spectrum zijn wij van FranksSpoons daar wel van geschrokken. Zo wordt er 25% tot 33% van de rijst en pasta’s weggegooid. Volgens Lekkertafelen.nl komt dit vooral doordat de rijst en pasta in volume toeneemt, met de mate van het opnemen van water. Hier moet natuurlijk een oplossing voor zijn!

Verspillingsvrije week!

In 2021 komt de volgende verspillingsvrije week er weer aan! Een week waarin het verspillen van voedsel centraal wordt gezet en oplossingen hiervan even extra worden uitgelicht. Op de site samentegenvoedselverspilling.nl is hier nog veel meer over te vinden, ook wanneer de week in 2021 gepland staat. FranksSpoons zal zich in deze week ook extra gaan inzetten om met elkaar de voedselverspilling terug te dringen!

Onze Lepels

Nu hebben wij de eerste drie lepels ontwikkeld. Dit is onze Rice spoon, een lepel die jou ondersteund bij het afmeten van je rijst, couscous, en risotto. De Pasta spoon, deze lepel bied je de mogelijkheid om te zien hoeveel penne, fusilli, macaroni en farfalle jij wilt gebruiken. En de Spaghetti spoon, deze spoon geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk jouw spaghetti af te meten!

Spaghetti lepel FranksSpoons
Pasta lepel FranksSpoons
Rijst lepel FranksSpoons

Pré order now

Wil jij de lepels als eerst in huis hebben en zo gelijk, op een makkelijke manier voedselverspilling tegen kunnen gaan? Laat dan via de volgende knop je gegevens achter! We zijn al druk bezig om met onze FranksSpoons de markt te veroveren maar hiervoor is jouw feedback super waardevol! Wil jij ons nu helpen? Schrijf je dan hierin door alleen je naam en e-mailadres achter te laten zodat wij weer vervolg stappen kunnen nemen!

nl_NLNederlands