fbpx

Hoeveel spaghetti per persoon eet je gemiddeld?

FranksSpoons

Hoeveel spaghetti

Wij bij FranksSpoons willen jou helpen met het bepalen van jouw portie spaghetti. Het is echter bijna niet te doen om precies aan te geven hoeveel spaghetti jij nu moet eten. Zo eet iedereen verschillende porties, en varieert dit ook nog eens met de mate van trek. Maar er is wel richting te geven aan deze porties. Dat is wat de spoon van FranksSpoons doet. Bij FranksSpoons hebben we de richtlijn aangehouden van 100 gram spaghetti per persoon. 

Gemiddeld gooit iedere consument 9% weg

Je leest het goed, als consument zijn we verantwoordelijk voor een groot aandeel van de voedselverspilling. 9% van ons eten beland ongebruikt in de afvalbak, dit komt neer op 34 kilo per jaar, als we dan kijken naar de verantwoordelijkheid van de consument en tot hoeveel voedselverspilling dit leidt, komen we uit op 590.000.000 kilo per jaar. Milieucentraal.nl gaat hier dieper op in, in het door hen geschreven artikel over voedselverspilling.

Voedselverspilling tegengaan FranksSpoons

De spaghetti lepel van FranksSpoons

De hoeveelheid spaghetti per persoon is zoals gezegd zo uiteenlopend en verschillend dat hier moeilijk een touw aan vast te knopen is. Maar er wordt nog wel te veel spaghetti per jaar weggegooid (25%) Lees hier meer over. Wij bij FranksSpoons zouden dan ook het volgende antwoord willen geven op de vraag; hoeveel spaghetti wordt er per persoon gegeten? Één spoon, is wat wij dan zeggen. Door eenvoudig de spaghetti horizontaal in de spoon te leggen, weet je altijd hoeveel je nodig hebt. Ben jij een grote eter? Dan vul je de lepel tot de rand met spaghetti en eet je nu wat minder? Dan doe je ook wat minder in de lepel, zo eenvoudig is het! Op deze manier heb je dus altijd genoeg met één schep. De FranksSpoons zijn er zo op ingericht dat jij makkelijk kan zien hoeveel spaghetti jij nodig hebt.

De lepels van FranksSpoons vertellen jou niet hoeveel je zou moeten eten, maar geven jou een maatstaf zodat je altijd precies genoeg hebt. Daarbij heb je gelijk een lepel waarmee je de spaghetti door de pan kan roeren en uiteindelijk gemakkelijk op jouw bord kan scheppen. Door de vormgeving van de lepel is het voor jou als “chef” kok altijd goed te bepalen hoeveel spaghetti per persoon jij nodig hebt!

Onze Lepels

Nu hebben wij de eerste drie lepels ontwikkeld. Dit is onze Rice spoon, een lepel die jou ondersteund bij het afmeten van je rijst, couscous, en risotto. De Pasta spoon, deze lepel bied je de mogelijkheid om te zien hoeveel penne, fusilli, macaroni en farfalle jij wilt gebruiken. En de Spaghetti spoon, deze spoon geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk jouw spaghetti af te meten!

Spaghetti lepel FranksSpoons
Pasta lepel FranksSpoons
Rijst lepel FranksSpoons

Pré order now

Wil jij nu nooit meer twijfelen over je portie spaghetti en ben je er klaar mee om naar Google te gaan en dit op te zoeken? Pré order dan nu de eerste set van FranksSpoons en krijg deze als eerste in huis!

nl_NLNederlands