fbpx

Hoeveel rijst per persoon eet je gemiddeld?

FranksSpoons

Hoeveel rijst per persoon?

Om precies te zeggen hoeveel rijst jij nu zou moeten eten is niet te doen, zo zijn er tal van verschillende soorten rijst en eet iedereen natuurlijk verschillende porties. Wel is er natuurlijk een gemiddelde wat er door de consument per portie wordt gegeten. Dit gemiddelde ligt tussen de 75 en 100 gram rijst per persoon.

De rijst lepel van FranksSpoons

De hoeveelheid rijst per persoon is zoals gezegd zo uiteenlopend en verschillend dat hier moeilijk een touw aan vast te knopen is. Maar er wordt nog wel te veel rijst per jaar weggegooid (25%) Lees hier meer over. Wij bij FranksSpoons zouden dan ook het volgende antwoord willen geven op de vraag; hoeveel rijst wordt er per persoon gegeten? Één schep, zeggen wij dan. De FranksSpoons is er zo op ingericht dat een grote rijst eter met een flinke schep goed zit en tegelijkertijd heeft een kleine eter genoeg aan een kleine schep. Het gaat dan nog om ongekookte rijst. De spoon is er zo op ingericht dat jij makkelijk kan zien hoeveel je nodigt hebt voor jouw maaltijd en dat je dit kan blijven herhalen. Op deze manier heb je met 1 schep altijd genoeg en vooral belangrijk: nooit meer te veel!

De lepels van FranksSpoons vertellen jou niet hoeveel je zou moeten eten, maar geven jou een maatstaf zodat je altijd precies genoeg hebt. Daarbij heb je gelijk een lepel waarmee je de rijst door de pan kan roeren en uiteindelijk gemakkelijk op je bord kan scheppen. Het design ondersteund jou bij het afmeten van je rijst, zo weet je precies hoeveel rijst per persoon jij nodig hebt!

Hoeveel rijst per persoon, FranksSpoons

Verspillingsvrije week!

In 2021 komt de volgende verspillingsvrije week er weer aan! Een week waarin het verspillen van voedsel centraal wordt gezet en oplossingen hiervan even extra worden uitgelicht. Op de site samentegenvoedselverspilling.nl is hier nog veel meer over te vinden, ook wanneer de week in 2021 gepland staat. FranksSpoons zal zich in deze week ook extra gaan inzetten om met elkaar de voedselverspilling terug te dringen!

Onze Lepels

Nu hebben wij de eerste drie lepels ontwikkeld. Dit is onze Rice spoon, een lepel die jou ondersteund bij het afmeten van je rijst, couscous, en risotto. De Pasta spoon, deze lepel bied je de mogelijkheid om te zien hoeveel penne, fusilli, macaroni en farfalle jij wilt gebruiken. En de Spaghetti spoon, deze spoon geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk jouw spaghetti af te meten!

Pasta lepel FranksSpoons
Spaghetti lepel FranksSpoons
Rijst lepel FranksSpoons

Pré order now

Wil jij nu nooit meer twijfelen over je portie rijst en ben je er klaar mee om naar Google te gaan en dit op te zoeken? Pré order dan nu de eerste set van FranksSpoons en krijg deze als eerste in huis!

nl_NLNederlands