fbpx

Hoeveel pasta per persoon wordt er gemiddeld gegeten?

FranksSpoons

Hoeveel pasta eet je per persoon?

Wij bij FranksSpoons willen jou helpen met het bepalen van jouw portie pasta. Het is echter bijna niet te doen om precies aan te geven hoeveel pasta jij nu moet eten. Zo zijn er tal van verschillende pasta’s en eet iedereen verschillende porties. Maar er is wel richting te geven aan deze porties. Dat is wat de lepel van FranksSpoons ook aangeeft. Dit gemiddelde ligt tussen de 80 tot 120 gram pasta per persoon.

De pasta lepel van FranksSpoons

De hoeveelheid pasta per persoon is zoals gezegd zo uiteenlopend en verschillend dat hier moeilijk een touw aan vast te knopen is. Maar er wordt nog wel te veel pasta per jaar weggegooid (25%) Lees hier meer over. Wij bij FranksSpoons zouden dan ook het volgende antwoord willen geven op de vraag: hoeveel pasta wordt er per persoon gegeten? Twee scheppen, zeggen wij dan. De FranksSpoons is er zo op ingericht dat een grote pasta eter met een twee scheppen goed zit, tegelijkertijd heeft een kleine eter genoeg aan één schep. Het gaat dan nog om ongekookte pasta. Door de vormgeving van de lepel kan jij altijd makkelijk zien welke hoeveelheid voor jou werkt. Op deze manier heb je dus altijd genoeg met twee scheppen.

Hoevel pasta per persoon, eet jij?

Verspilling van pasta gemakkelijk tegengaan

De lepels van FranksSpoons vertellen jou niet hoeveel je zou moeten eten, maar geven jou een maatstaf zodat je altijd precies genoeg hebt. Daarbij heb je gelijk een lepel waarmee je de pasta door de pan kan roeren en uiteindelijk gemakkelijk op je bord kan scheppen. Door de vormgeving van de lepel is het voor jou als “chef” kok altijd goed te bepalen hoeveel pasta jij nu per persoon nodig hebt.

Onze Lepels

Nu hebben wij de eerste drie lepels ontwikkeld. Dit is onze Rice spoon, een lepel die jou ondersteund bij het afmeten van je rijst, couscous, en risotto. De Pasta spoon, deze lepel bied je de mogelijkheid om te zien hoeveel penne, fusilli, macaroni en farfalle jij wilt gebruiken. En de Spaghetti spoon, deze spoon geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk jouw spaghetti af te meten!

Pasta lepel FranksSpoons
Spaghetti lepel FranksSpoons
Rijst lepel FranksSpoons

Pré order now

Wil jij nu nooit meer twijfelen over je portie pasta en ben je er klaar mee om dit op te zoeken in Google? Pré order dan nu de eerste set van FranksSpoons en dan liggen ze binnenkort in jouw keuken!

nl_NLNederlands